Artikel afbeelding

Naar een wasstraat of toch maar zelf wassen?

Het wassen van je auto moet goed gebeuren, maar waar ga je dat voor elkaar krijgen? Ga je naar de wasstraat of toch maar zelf wassen? In dit artikel vergelijken we beide manieren en kijken we naar de voor-en nadelen.

Voordelen van de wasstraat

- Het is snel en gemakkelijk

Je auto laten wassen in een wasstraat is sneller dan zelf je auto wassen. Verder is het ook makkelijker dan zelf je auto wassen, je auto wordt voor je gewassen en je hoeft zelf niks te doen.

- Het kost bijna geen moeite

Een wasstraat kost je veel minder moeite dan zelf je auto te wassen. Voor mensen die zelf hun auto niet meer kunnen wassen of voor mensen die hun auto niet willen wassen is de wasstraat een ideale oplossing.

- Het is milieuvriendelijk

Veel wasstraten filteren en hergebruiken water waardoor er veel minder water wordt gebruikt, dit is erg goed voor het milieu.

Voordelen van zelf wassen

- Het is goedkoper dan de wasstraat

Zelf je auto wassen is natuurlijk goedkoper dan betalen voor een wasstraat. Door zelf je auto te wassen kun je geld besparen.

- Zelf wassen is de beste reiniging voor je auto

De borstels van een wasstraat kunnen niet bij alle plekken van je auto. Als gevolg kan er vuil achterblijven op roestgevoelige plekken. Door zelf je auto te wassen kun je beter deze plekken wassen en voorkomen dat er vuil achterblijft.

Nadelen van de wasstraat

- De harde borstels van een wasstraat kunnen soms kleine krasjes aanbrengen

De borstels in een wasstraat kunnen kleine krasjes in de lak van je auto aanbrengen. Om dit te voorkomen kun je ook naar wasstraten gaan met lappen in plaats van borstels.

- Je auto wordt minder goed schoon

Zoals bij de voordelen van zelf wassen ook verteld wordt, de borstels van een wasstraat kunnen niet elke plek van je auto bereiken. Het kan hierdoor zijn dat sommige plekken van je auto vies blijven.

Nadelen van zelf wassen

- Het kost meer tijd en moeite

Het zelf wassen van je auto kost meer tijd en fysieke inspanning dan even naar de wasstraat rijden.

- Het is minder milieuvriendelijk

Een nadeel van zelf je auto wassen is dat al het vieze water met vuil en zeep in het riool of in de grond terecht komt. Vergelijkend met de wasstraat waar het water wordt hergebruikt is het zelf wassen van je auto minder milieuvriendelijk dan gebruik maken van de wasstraat.

- Heb je wel de juiste spullen?

Wanneer je zelf je auto thuis gaat wassen, dan moet je hier wel de juiste spullen voor hebben. Om dit probleem te voorkomen kun je ook zelf je auto wassen in een wasbox, veel autowasserijen hebben een wasbox waarin je zelf je auto kunt wassen. Je auto wassen is goedkoper dan door de wasstraat gaan en je krijgt alle benodigdheden om je auto zelf te wassen.

Beide manieren kunnen goed zijn om je auto te wassen. Weet je al hoe je jouw auto gaat wassen, of wil je nog wat meer informatie? Onze autowasserijen kunnen je verder helpen.

Op August 9, 2018